Expert in beeld

Mikel Adriaansen – Expert re-integratie

 

Mikel Adriaansen werkt sinds januari 2013 bij Arbeidsdeskundig Bureau Radar als expert re-integratie. Mikel is zijn loopbaan gestart in de journalistiek; nadat hij de hbo-opleiding journalistiek had voltooid in Tilburg is hij enige jaren werkzaam geweest in deze branche. Daarna maakte hij de overstap naar human resources.

Professionele achtergrond Mikel

Met ervaring als bemiddelaar en consulent bij enkele detacherings- en werving en selectiebureaus ging hij in 2002 aan de slag als werkadviseur/ re-integratiespecialist bij Agens. In 2008 verliet hij Agens voor een baan als operationeel leidinggevende bij Surplus Zorg & Welzijn in Breda. In 2013 keerde hij terug naar de re-integratiebranche, ditmaal gespecialiseerd in letselschade.

Mikel: “Als expert re-integratie ondersteun ik betrokkenen bij het (weer) verkrijgen van arbeidsperspectief. Bij Radar doe ik dat met betrokkenen die te maken hebben met letselschade. Mijn aanpak is daarbij pragmatisch, en gevarieerd, omdat er sprake is van maatwerk. In nauwe samenwerking met de verantwoordelijke arbeidsdeskundige lever ik een concrete bijdrage aan de arbeidsoriëntatie van de betrokkene. Verder bemiddel ik en bied begeleiding bij sollicitatieprocedures, of regel en start werkervaringsplaatsen, stages of proefplaatsingen op. Hierbij maak ik gebruik van mijn netwerk. Werkgevers bied ik diverse adviezen om uiteindelijk een duurzaam nieuw dienstverband mogelijk te maken.

“Ik noem deze tak van sport de eredivisie binnen de re-integratiebranche”
Waarom ik voor Radar heb gekozen

In mijn functie zit dynamiek, uitdaging en spanning. Het voornaamste uitgangspunt is om samen met de betrokkene in alle transparantie te kunnen werken aan een perspectief dat door hem of haar voor de lange termijn als positief wordt ervaren. Hiervoor moet ik eerst het vertrouwen van een betrokkene winnen. Ik opereer onafhankelijk en neutraal, uitgaande van de methodiek van Radar. Het inspireert mij enorm om per casus tot een maximaal haalbaar resultaat te komen, waarna iemand weer met veel plezier aan de slag is. Daar komt veel bij kijken; er moet aan uiteenlopende voorwaarden zijn voldaan om een match tussen twee partijen te laten slagen. Ik noem deze tak van sport daarom de eredivisie binnen de re-integratiebranche.”

Mikel Adriaansen is expert re-integratie in het werkgebied Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht.
E: madriaansen@ad-radar.nl

Neem contact op met mij

Laat een bericht achter: madriaansen@ad-radar.nl