Expert in beeld

Richard Riemer – arbeidsdeskundige Radar

 

Richard Riemer is sinds 2014 werkzaam als arbeidsdeskundige. Richard is geregistreerd en gecertificeerd; in 2013 heeft hij zijn arbeidsdeskundig diploma behaald. Richard heeft daarnaast een paramedische achtergrond en is coach voor arbeidsdeskundigen in opleiding bij Scolea.

Professionele achtergrond Richard

Richard: “Voordat ik in het team van Radar kwam, heb ik jarenlang bij De Amersfoortse / ASR verzekeringen gewerkt. Hier kwam ik veel in aanraking met verzuim, maar vooral ook met re-integratie en dat laatste sprak mij erg aan. Ik ben me daar verder in gaan ontwikkelen, in verschillende rollen maar voornamelijk als re-integratieadviseur. Een mooie vervolgstap was de overstap naar A-REA, een arbodienst die ook belasting-belastbaarheidsonderzoeken afneemt bij bijstandsgerechtigden en expertise-onderzoeken verricht. Bij A-REA heb ik me op meerdere vlakken breed kunnen ontwikkelen.

Waarom ik voor Radar heb gekozen

In september 2020 ben ik bij Radar in dienst gekomen. De wereld van letselschade heb ik altijd al erg interessant gevonden en bovendien komt al het geleerde hier mijns inziens mooi samen; mijn kennis over verzekeringen, ieders belangen, de re-integratie en het voeren van gesprekken op verschillende niveaus. De complexiteit maakt dit werk voor mij uitdagend.

“Vooral samen kijken wat er wél kan en komen tot maatwerk.”

Ik vind het belangrijk in mijn rol als arbeidsdeskundige dat de mogelijkheden van de betrokkene naar voren komen. Samen met de betrokkene breng ik in kaart welke mogelijkheden er nog wél zijn! En als blijkt dat dat nu niet voldoende is voor de betrokkene of voor mij, dan maak ik een plan om daar tóch te komen. Maatwerk dus!

Om dit werk goed te kunnen doen heb je bepaalde vaardigheden nodig waarover ik beschik: goed kunnen communiceren en een stukje overtuigingskracht zijn in dit werk ontzettend belangrijk. En een goede band opbouwen samen met betrokkene is voor mij de sleutel. Dat is mijns inziens het belangrijkste om het traject zo goed mogelijk te kunnen volbrengen!”

Richard Riemer is arbeidsdeskundige in het werkgebied Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

Neem contact op met mij

Laat een bericht achter: rriemer@ad-radar.nl